« НАЗАД
 
  
Драги пријатељи, родољуби, људи добре воље и часне душе:              
 Тренутно се по целом свету проводи хуманитарна акција сакупљања средстава за изградњу капеле на гробљу бораца Сарајевско-Романијског Корпуса Војске Републике Српске, њих 896 који су погинули у околини Сарајева, а после потписивања Дејтонског споразума еkcхумирани и пренесени на слободну српску територију.

Шта рећи о људима који су се несебично и свесно жртвовали за своје породице, родбину, српски народ? Шта рећи о онима који су гинули верујући да бране мајку Србију? Шта рећи о самом чину еkcхумације чиме је спречено да њихове убице ликују над гробовима хероја?

Нема речи којима се може надокнадити људски живот. Одавно знамо да се жртве и ране не могу позлатити.

Оно што, као људи и Срби можемо и морамо учинити је да својим; већим, мањим, било каквим прилогом покажемо да нисмо и нећемо заборавити. Нити њих нити многе друге.

Својим доприносом који се уплаћује преко Српске Православне Цркве (СПЦ) и тиме добија "таx реceipt" помоћи ћете ову Свету акцију. Новац који уплатите преко СПЦ ићи ће директно на рачун Епархије Дабробосанске чиме се избегавају било какве манипулације а гради узајамно поверење.

Уколико желите да помогнете ову акцију пошаљите е-маил на адресу: info@sokolac.org
а у случају Канаде, обратите се на телефон: (905) 878-0043 који припада канцеларији Владике Георгија.


Срби Спасимо Сами Себе!

Не очекујмо помоћ од других уколико не знамо сами себи помоћи. Будимо оно што су били наши преци, Часни и Поносни припадници Српског Народа.

Овај 'wеб сите' је направљен у циљу помоћи хуманитарној акцији подизања капелe
на гробљу бораца Сарајевско-Романијског Корпуса Војске Републике Српске